Vloersticker-FAQ: Veelgestelde vragen en antwoorden van Yibbo

Blijft er een vraag over vloerstickers plakken? Dan hopen we die met deze FAQ te beantwoorden. Maar staat jouw vraag er niet tussen, stuur dan gerust een e-mail naar info@yibbo.eu. We geven op iedere vraag snel en eerlijk antwoord.

Vragen over de vloerstickers

Plakken en verwijderen

Wat moet ik doen voordat ik ga plakken?

Maak de vloer vooraf goed stofvrij en vetvrij. Dit kan o.a. met water en azijn of een ander schoonmaakmiddel. Let wel op dat je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt afhankelijk van de vloer. Linoleumvloeren kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen sterk zuurhoudende middelen zoals ammoniak. De vloerstickers hechten het beste op een schone, vetvrije ondergrond.

Is de vloer net gepoetst en in de was gezet? Wacht dan een paar weken tot de meest gladde laag weer van de vloer gesleten is. Als je de vloerstickers plakt als de vloer net in de was is gezet, vergroot dat de kans op loslaten.

Hoe plak ik de vloerstickers?

Er zijn verschillende vormen vloerstickers en voor ieder type hebben we een duidelijke plakinstructie-video gemaakt. Kies de bijbehorende video voor jouw type sticker en het beweegparcours ligt er binnen de kortste keren prachtig bij! Bekijk de afspeellijst met video's hier. Voor een strak resultaat leveren we bij iedere bestelling een gratis rakel.

Bieden jullie ook een plakservice?

Helaas niet. Gelukkig is het plakken van de vloerstickers écht heel makkelijk. Bekijk hier de afspeellijst met plakinstructie-video's.

Hoe lang blijven de vloerstickers goed/mooi?

De eerste set vloerstickers is meer dan 3 jaar geleden voor het eerst in een school geplakt. Die vloerstickers zitten nog altijd netjes op de vloer. Na een aantal jaren worden de stickers natuurlijk wel wat smoezeliger, aangezien er dagelijks tientallen kinderschoenen overheen springen.

Zijn de vloerstickers bestand tegen de schoonmaakmachine?

Ja, de vloerstickers zijn gemaakt van stevig vinyl en overleven ook de jaarlijkse grote schoonmaakbeurt met de boenmachine.

Op welke ondergronden kan je de vloerstickers plakken?

Een gladde, vlakke ondergrond plakt het beste. Linoleum is daarom zeer geschikt, maar een strakke tegelvloer is vaak ook goed genoeg. Plak de stickers niet op een poreuze ondergrond zoals marmer of andere poreuze natuursteensoorten. De lijmlaag trekt in poreuze vloeren, dit krijg je er niet meer af!

Het is belangrijk dat je de vloer vooraf goed stof- en vetvrij maakt. Hierdoor hechten de vloerstickers het beste. Twijfel je hierover, neem dan contact met ons op via een e-mail naar info@yibbo.eu.

Zijn de vloerstickers makkelijk te verwijderen?

De vloerstickers hechten goed, maar zijn ook makkelijk met de hand te verwijderen als je een ander thema op de vloer wilt.

Kan je vloerstickers ook over elkaar heen plakken als je een ander thema wilt?

Dat is geen goed idee. Naast dat je heel precies moet plakken om geen stukjes oude sticker onder de nieuwe uit te laten komen, kan er ook makkelijk vuil tussen de stickers komen. De nieuwe stickers hechten dan niet goed. Verwijder daarom de oude stickers, maak de vloer schoon en droog en plak dan de nieuwe stickers volgens de plakinstructie.


Over de stickers zelf

Van welk materiaal zijn de vloerstickers gemaakt?

Yibbo vloerstickers zijn gemaakt van super hechtend vinyl, met daar overheen een laag anti-slip laminaat. De vloerstickers zijn daarnaast brandvertragend, krasvast en gedrukt met UV-bestendige inkt.

Moeten de vloerstickers op een aparte manier schoongemaakt worden?

Nee, de vloerstickers kan je net zo schoonmaken als de rest van de vloer. Ook de jaarlijkse boenmachine overleven de stickers.

Hoeveel kosten de vloerstickers?

Yibbo vloerstickers zijn verkrijgbaar tussen de 74,99 en 349,99, afhankelijk van de (grootte van de) set die je kiest. Bekijk hier het volledige assortiment: https://yibbo.eu/categorie-11-vloerstickers. De verzending naar jouw school is in Nederland helemaal gratis.

Hoe groot zijn de vloerstickers?

Bijna alle vloerstickers zijn ca. 30 x 30 centimeter groot.

Kan ik vloerstickers in een ander formaat, thema of andere kleur laten maken?

We kunnen altijd kijken wat we voor je kunnen betekenen! Heb je een bekende lesmethode waar je de kleuren van de stickers op wilt laten aansluiten, stuur ons dan een mailtje via info@yibbo.eu en we nemen contact met je op.

Verzending en Retour

Wat is de levertermijn van de vloerstickers?

De vloerstickers worden doorgaans binnen 5 werkdagen en maximaal binnen 10 werkdagen op je school geleverd. Meer over bezorgen en retourneren vind je op onze Levering- en Retourpagina

Kan ik vloerstickers terugsturen?

Ben je niet tevreden over de vloerstickers? Dat vinden we erg jammer. In de afgelopen jaren hebben we nog niemand gehad die het retour heeft gestuurd. Maar wil jij dat wel? Dan kan dat zeker. Bij iedere bestelling heb je een bedenktijd van 30 dagen na ontvangst van de vloerstickers. Je mag ze zonder opgave van redenen retour sturen. Mits je ze niet hebt geplakt natuurlijk. Heb je dat wel gedaan? Neem dan contact met ons op via info@yibbo.eu.