Edustickers, Educatieve Vloerstickers - 10 Voorbeelden van Yibbo

Geplaatst op   mei 30, 2022     Yibbo Vloersticker Nieuws     Geen Opmerkingen

Edu-stickers: waar herken je educatieve vloerstickers voor scholen aan? (10 voorbeelden)

Met Yibbo hebben we gekozen om eerst naar de educatieve waarde van onze vloerstickers te kijken en daarna pas naar de prijs. Je betaalt dus geen dubbeltje, maar hebt wel eersterangs bewegend-lerenmateriaal. Soms kom je online en op Facebook en Instagram stickers tegen die er op het oog hetzelfde uitzien. Ze zijn alleen een stuk goedkoper. Waar ligt dat dan aan? Anders gezegd: waar herken je écht educatieve vloerstickers (edu-stickers) aan? We geven 10 voorbeelden waar edu-stickers volgens ons aan moeten voldoen.

10 voorbeelden van edustickers:

  1. Groot genoeg voor een kindervoet
  2. Sluiten aan op lesmethodes
  3. Zo divers als een schooldag
  4. Dyslexie-lettertype
  5. Iedere dag en maand een kleur
  6. Kleding en uiterlijk past bij seizoenen
  7. Herkenning door herhaling
  8. Getallenlijnen door verschillende kleuren
  9. Eén onderwerp, meerdere aanvliegroutes
  10. Kwaliteit getest in scholen

1. Groot genoeg voor een kindervoet

Toen we in onze ontwerpstudio de grootte van de vloerstickers bespraken, ging dat ongeveer zo: ‘Hoe groot moeten ze eigenlijk worden? Als we ze 15 x 15 cm of 20 x 20 cm maken, worden ze wel goedkoper voor scholen en kunnen we er meer tegelijk maken op onze machine. Ja, maar dan kunnen de kinderen ze van een afstand wel minder goed zien, zijn de ontwerpen minder duidelijk en passen de kindervoeten er ook niet eens helemaal op.’

Die keuze was dus snel gemaakt: we willen dat kinderen zo veel en goed mogelijk bewegend kunnen leren, dus het werd 30 x 30 cm! (Wil je ze nou zelf op school proberen, vraag dan hier een gratis proefsetje vloerstickers aan).

2. Sluiten aan op lesmethodes

Echte edustickers moeten aansluiten op het lesmateriaal binnen de klas. Ben je klaar met oefenen in het werkboekje, dan stap je de klasdeur uit en kan je gelijk verder met bewegend leren in de gang. Daarom hebben we onze Alfabet + Klanken-vloerstickers afgestemd op de taalmethode Taal in Blokjes en het Klankenbord van Lijn 3. Daarnaast hebben we onze kikkersprongen in 2 kleuren gemaakt zodat getallenlijnen van even en oneven getallen ontstaan. Zo werken we iedere dag aan het educatiever maken van de vloerstickers.

3. Zo divers als een schooldag

Natuurlijk zijn er genoeg themadagen waarin je bijvoorbeeld als klas werkt aan één groot bouwwerk. Maar op de meeste schooldagen ben je bezig met allerlei vaardigheden en verschillende onderwerpen. Toch zonde als bewegend-lerenmateriaal daar niet op aansluit? Daarom hebben we bij Yibbo gekozen voor niet 1 of 2, maar 13 deelthema’s. Dit breiden we continu uit, met fantastische input van jullie, juffen en meesters! Je kunt nu al kiezen voor breuken, tafels, tellen tot 10 en 20, klanken, seizoenen en nog veel meer.

P.S. Heb je nog een leuk idee voor op onze vloerstickers, mail het naar info@yibbo.eu of DM ons op Instagram @yibbostickers, vinden we geweldig!

4. Dyslexie-lettertype

Bewegend leren is voor iedereen en moet ieder kind letterlijk en figuurlijk met sprongen vooruit helpen. Daarom hebben we al onze Taal-vloerstickers in het dyslexie-lettertype SchoolKX_New gemaakt: prettig leesbare kleine blokletters waar iedereen mee kan leren lezen.

5. Iedere dag en maand een kleur

Veel meesters en juffen leren de dagen van de week en maanden van het jaar aan de hand van kleuren. Bijvoorbeeld maandag rood, dinsdag geel, woensdag blauw etc. Dit is voor iedere school verschillend en maken we daarom graag voor jouw school op maat. Je hoeft alleen de juiste kleuren en dagen door te geven aan ons via info@yibbo.eu of Instagram @yibbostickers. Zo’n beweegpad voor de onderbouw-gang geeft een heel kleurrijk effect. Weer een voorbeeld waarbij we rekening houden in het ontwerp met het educatieve karakter van een edusticker.

6. Kleding en uiterlijk past bij seizoenen

Eén van onze persoonlijke favorieten zijn de seizoenen-vloerstickers. Bij deze edustickers hebben we poppetjes ‘aangekleed’ op het seizoen: een sjaal en muts in de winter en een badpak en zonnebril in de zomer! We hebben ook een variant met blaadjes gemaakt, om het verkleuren per seizoen aan te geven. Met die stickers kun je het hele schooljaar bewegend leren, het blijft altijd actueel.

7. Herkenning door herhaling

Herhaling is de beste leermeester. Daarom hebben we onze metrobord-vloerstickers speciaal ontworpen met 3 herkenningspunten: tellen met een cijfer, een handje en het uitgeschreven getal. Deze educatieve stickers zijn ook verkrijgbaar in het Engels. De stickers zijn niet alleen heel handig voor de geboren-Nederlandse kleuters; ook voor kinderen die nog maar net in Nederland zijn, zijn deze vloerstickers een steuntje in de rug bij het leren tellen in de lastige Nederlandse taal.

8. Getallenlijnen door verschillende kleuren

Naast tellen van 0 tot 10 en 20 zijn getallenlijnen ook belangrijk in de rekenmethodes. Denk aan sprongen van 2, 5 en 10. Waar kun je nou beter getallensprongen mee oefenen dan met bewegend leren-vloerstickers! Om de getallenlijnen duidelijk te maken hebben we bijvoorbeeld voor juf Denise (IG: @klasvanjufdenise) de kikkers in 2 kleuren gemaakt. Zo worden de even en oneven getallen van elkaar gescheiden en zijn de stickers nog educatiever. Daar op school is het een regelrechte hit, kijk maar:

9. Eén onderwerp, meerdere aanvliegroutes

Optellen, halveren en splitsen. Allemaal rekensommen, maar ieder kind leert deze technieken op zijn of haar unieke manier en met een andere lesmethode aan. Zoek je bewegend leren materiaal hierbij, denk dan aan vrolijke bloemenvriendjes, tweelingen of de bekende verliefde harten (vriendjes van 10). Lekker even die rekenles naar de gang meenemen, om te oefenen en vol concentratie en werklust weer terug de klas in te komen!

10. Kwaliteit getest in scholen

We zitten niet alleen maar achter een bureau, maar komen al jaren in scholen door heel Nederland en Vlaanderen. Daar horen we regelmatig van materiaal dat in de gang glad werd, niet van de vloer te krijgen was, binnen no-time losliet of heel snel stuk ging. Als er iedere dag tientallen kindervoeten overheen stampen, is goedkoop vaak duurkoop. Kijk daarom goed vooraf wat er over een product gezegd wordt en of andere juffen en meesters er enthousiast over zijn. Het is sowieso belangrijk om te letten op de anti-sliplaag, brandveiligheid en stevigheid van de producten, zoals edustickers.

Vraag over Yibbo edustickers?

Is je vraag in deze blog niet beantwoord, stel ‘m dan via de chat, Instagram @yibbostickers of via de mail: info@yibbo.eu. Je krijgt altijd, snel en eerlijk antwoord. Misschien is je vraag al vaker gesteld en vind je ‘m op de Vloersticker FAQ-pagina.

Edustickers in scholen zien? 

Volg ons op Instagram: @yibbostickers

Wat vind je ervan? Plaats een opmerking!