6 ideeën om jouw schoolgang op te vrolijken

6 ideeën om jouw schoolgang op te vrolijken

Falco Heezen |

Misschien ken je dat gevoel wel. Je stapt jouw basisschool binnen en opeens zie je het: het is één grote grijze massa hier. Een betonvloer, witte kunststof schuifwanden, stenen trappen en een houten jassenrek. Super functioneel, maar als jij er al niet enthousiast van wordt, wat moeten de kinderen er dan van vinden? 

Tijd voor actie! De basisschool, om te beginnen bij de schoolgangen, moeten opgevrolijkt worden. Want jouw school moet een feestje zijn om in te werken én te leren. Maar waar begin je? Yibbo helpt je op weg met 6 originele ideeën om jouw schoolgang op te vrolijken!

6 tips om de gang van jouw basisschool op te fleuren:

 1. Beweegmatjes
 2. Leerzame trappen
 3. Wandstickers
 4. Verf
 5. Potlood-pilaren
 6. Thema-kunstwerken

Plezier maken in de gang met Beweegmatjes

Beweegmatjes maken iedere hal vrolijk! Ze zijn perfect te gebruiken als hulp bij jouw taalles of rekenmethode, maar de kinderen kunnen er ook lekker ongedwongen op springen. Je hebt deze beweegmatjes in allerlei populaire thema’s, voor groep 1 tot en met 8. Yibbo beweegmatjes zijn gemaakt van super hechtend vinyl, blijven jarenlang mooi én stevig zitten op de vloer. Mocht je ze er een keer af willen halen, kan dit makkelijk met de hand.

BEKIJK HET BEWEEGMATJES-ASSORTIMENT

Tover jouw trap om tot leerzame trap

‘De slimme trap waarmee je écht hogerop komt’. Leerzame trappen van Trapleren®, wie kent ze niet? Steeds meer basisscholen ontdekken deze originele vorm van de school opfleuren. De meest bekende ontwerpen zijn de rekentrap of tafeltrap. Maar misschien wil jij met jouw school wel iets heel anders en kies je voor de Canon van Nederland, de provincies of klokkijken. Het is hoe dan ook een makkelijke manier om niet alleen het saaie beton weg te werken, maar ook een leerzame component aan het schoolinterieur toe te voegen!

Breng de muren tot leven met gave wandstickers

Wandstickers maken van jouw kale muren een waar kunstwerk. En ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van alle planeten in ons zonnestelsel tot kaarten van Nederland en Europa. Deze wandstickers zitten momenteel nog niet in het vaste assortiment van Yibbo, maar heb je een leuk idee voor wandstickers voor jouw school, dan kan je ons altijd mailen op info@yibbo.eu!

Van saaie palen tot eyecatchers van de hal

Wordt het plafond van jouw school ondersteund door pilaren? Deze palen zijn dan een noodzakelijk kwaad. Ze zien er ook vrij saai uit. Maar niet voor lang! Want met een likje verf en goed hechtend stickermateriaal kunnen de mannen van Trapleren® er ook hele leuke potloodjes van maken. Die pilaren zijn in één klap de eyecatcher van jouw hal. Wil je dit ook in jouw school? Vraag dan naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar info@trapleren.nl.

Een likje verf doet wonderen

En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je van saai wit, saai grijs maakt. Verven is namelijk een hele leuke activiteit om samen met collega’s of juist met de kinderen te doen. Denk bijvoorbeeld eens hieraan:

 1. Organiseer een tekenwedstrijd waarbij kinderen van groep 1 tot en met 8 een voorbeeldwand mogen tekenen. De mooiste wand gaat de klas van de winnende inzending schilderen. Of (als je het strakker wilt), verven de juffen, meesters of ouders de wand ?
 2. De bekende handen-muur! Voor iedere groep regel je een eigen kleur verf en een eigen plek om de handen op de muur te plaatsen. Dat geeft een super leuk effect!
 3. Laat een professionele wandschildering maken door een artiest.
 4. Wandschildering te netjes? Laat een graffiti-artist een gave muur spuiten.

Wil je de muur in school gaan verven, maar heb je geen inspiratie? Bekijk deze Pinterest borden:

 1. Basisschool muurschildering ideeën: https://www.pinterest.com/search/pins/?q=Primary%20school%20wall%20painting%20ideas
 2. Nog een ander leuk bord: https://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=wall%20painting%20for%20primary%20school
 3. Meer wandschilder-ideeën voor basisscholen: https://www.pinterest.com/search/pins/?q=wall%20painting%20ideas%20primary%20school
 4. Leuke basisschool muurschilderingen: https://www.pinterest.com/search/pins/?q=Elementary%20school%20murals

In de hal is altijd wat aan de hand, met de klassenwand!

Wil je het thema van de klas of een schoolbreed onderwerp prominent onder de aandacht brengen? Denk er dan aan om een klassenwand op te hangen. Dat kan een magneetbord of een houten of kurken variant zijn. De jongens en meiden kunnen bijvoorbeeld de natuur van buiten naar binnen brengen, hun kunstwerken ophangen of er één groot moodboard van maken.

Heb je zelf tips voor andere scholen om de gang op te fleuren?

Misschien heb je zojuist zelf een leuke ingeving gekregen wat je graag wilt delen met andere leerkrachten en scholen? Deel je idee hieronder via het reactieformulier. Wil je meer weten over de stickers uit dit artikel? Stuur ons dan een e-mail via info@yibbo.eu. Als je benieuwd bent naar opgevrolijkte schoolgangen met vloerstickers, volg ons dan op Instagram: @yibbo.bewegend.leren.