Basisschool Cranendonck kiest bewegend leren-vloerstickers

Geplaatst op   jan 15, 2022     Yibbo Vloersticker Nieuws     Geen Opmerkingen

Basisschool Cranendonck kiest voor bewegend leren-vloerstickers van Tellen, Breuken, Alfabet en Klanken

OBS Cranendonck is een gezellige, actieve basisschool in Maarheeze. De school stimuleert verschillende lesmethodes en bewegend leren is daarop een perfecte aanvulling! Daarom liggen er sinds kort bewegend leren-vloerstickers in de gang. De onderbouw leert hiermee spelenderwijs de getallen van 0 t/m 20, het alfabet en de klanken, terwijl de midden- en bovenbouw op een gezonde, originele manier veel voorkomende breuken leert.Twee hinkelbanen gemaakt door vloerstickers origineel te plakken

Dat je alle kanten op kunt met de kleurrijke vloerstickers, bewijst basisschool Cranendonck maar weer eens! Want waarom de ronde vloerstickers achter elkaar plakken als je er ook twee losse hinkelbanen voor kunt maken? Een vloersticker-hinkelbaan is heel herkenbaar en leuk voor groep 1, 2 en 3. De ene hinkelbaan heeft de cijfers van 0 t/m 10, de ander van 11 t/m 20. De cirkels vrolijken de gang gelijk ook helemaal op.

 Bewegend Leren Vloerstickers Breuken

Spetterend beweegpad klanken en alfabet sluit aan op Veilig Leren Lezen-lesmethode

Om alle letters van het alfabet en de klanken onder de knie te krijgen, is een heel leuk beweegpad in de gang geplakt. De verfspetter-vloerstickers zijn op een doordachte manier in groepjes (kernen) bij elkaar gelegd, in lijn met het aanleren van de letters en klanken. Aan het begin de eerste kern, aan het eind de laatste.

Bewegend leren Vloerstickers Verfspetter Bewegend Leren Vloerstickers Verfspetters

Cranendonck maakt namelijk gebruik van de lesmethode Veilig Leren Lezen (VLL). Deze methode werkt met kernen, dus door de stickers te groeperen kan er heel gericht bewegend worden geleerd! Het beweegpad loopt zelfs een stukje door op de wand, waar klanken op staan die eind groep 3, begin groep 4 worden behandeld. Hiermee wordt gelijk de coördinatie van handen en voeten getraind!

“Geweldig mooie vloerstickers. Ze zijn heel aantrekkelijk om meteen erop te gaan springen, dit doen de kinderen dan ook meteen. Goede service van Yibbo!”

- OBS Cranendonck

Wat vind je ervan? Plaats een opmerking!